naeringssenter

Marit VambheimBedrifter og offentlige virksomheter i Vadsø samarbeider om rekruttering. Fokuset er å skaffe fagfolk, ta godt i mot dem som kommer og bidra til trivsel. Varanger Næringssenter (VNS) bruker bl a film som virkemiddel og la nylig ut en video med Marit Vambheim som forteller hvordan hun har opplevd å utvikle bedriften Kreativ Industri AS og hvordan det er å være innflytterfamile.

I mange tilfeller er det vanskelig å få tak i den rette kompetansen til stillinger både i næringslivet og det offentlige. Samtidig er det positive fortellinger: Hinas hadde f eks over femti søkere til fem stillinger før jul. Alle er imidlertid enige om at det bør jobbes mer systematisk med tiltak og informasjon beregnet på de som skal få lyst til å komme til vår region, og de som har sagt ja til en jobb her.

Tiltak 
Her er en grov oversikt over aktiviteter som gjennomføres i dag og ting som er på gang:
- Deltakelse på karrieredag på Universitetet i Tromsø (kan bli et større samarbeid til høsten)
- Filmsnutter om å jobbe, etablere seg og bo i Vadsø
- Ledige stillinger i Vadsø på VNS nettside og facebook
- Besøk med innlegg og kafedialog med elever på vid skole og ungdomsskolen
Kurs i rekruttering
- Kurs i bruk av LinkedIn og sosiale medier
- Vertsfamilieordning - ta kontakt med Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. på Hinas 
- Vadsøblogg - under planlegging
- Vadsømappe med info om byen og rabattkuponger fra næringslivet - under planlegging

Kontakt
Bedrifter som har spørsmål eller innspill: ta kontakt med Varanger Næringssenter Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.